Direktlänk till inlägg 3 april 2010

Uppstånden!

Av Emmy Algefors - 3 april 2010 11:18

Hela mars månad blev väldigt annorlunda, dels var det väldigt mycket arbete, både på jobbet och frilans. Därtill har jag varit stamkund hos polisen och försäkringsbolaget i och med att jag:

- blev påkörd med bilen

- krockade med bilen

- min cykel blev stulen

- min nyckelknippa försvann/blev stulen


Allt detta innebar läkarbesök, köpa en ny bil, massor med pappersarbete, ordna nytt bostadslås etc etc. Undrar om jag någonsin tidigare har längtat så oerhört mycket efter semester???

Det har inte funnits en endaste sekund till att kunna ägna sig åt sådant som bloggande, fika-stunder eller sociala upptåg med vänner. Nu blir det ändring på det!!!!   


Det positiva är dock att allt har löst sig väldigt bra, jag äger en ny fin bil, vänner och kollegor har ställt upp och hjälpt mig otroligt mycket (snacka om att man är omgiven av fina människor), dagarna har flugit förbi och jag har verkligen fått en anledning att reflektera över mitt arbetstempo och förmågan att kunna planera in ledighet.


Äntligen är dock våren här!!! Snön är borta, det är ljust om dagarna och luften känns sådär jättefrisk. Lite trist är det att jag inte har någon cykel men jag ska försöka hinna komma iväg och köpa en ny redan idag eller i veckan. Här ska det cyklas! 


Roliga saker som har inträffat under mars månad:

- vi hade ett lyckat Svea-möte i Sthlm där vi alla diskuterade framtiden och arbetet, vilket känns jättespännande.

- mina pianoelever gjorde debut i rampljuset när jag hade premiär för Elevafton i Toltorpskyrkan. Pelle kom ner från Sthlm och spelade cello tillsammans med dem. Det hela blev väldigt lyckat och efter konserten väntade en middag för oss båda hemma hos Jan.

Pelle och Mina, 5 år, som är lika lång som cellon =)


- jag köpte äntligen en Iphone!!!!!! Mitt liv blev genast mycket enklare.

- jag hade en heldag i Sthlm med Hanna och barnen. Vi promenerade i vårsolen och bara skvallrade, shoppade och myste med barnen. Senare dök dessutom Karro upp och gjorde oss sällskap.


Snyggaste 2-barnsmamman på hela Östermalm!

Jag övningskör med Victor och Ingrid.


- Fia kom ner en helg och bara slöade med mig (mellan mina jobb). Det var min 30-årspresent till henne, jag bjöd henne på tågresa, boende och all mat. Dessutom ingick i presenten även en biljett till KENT, så de såg vi i Lisebergshallen.


Fia och jag på Liseberg för att se KENT!!!


- Svea debuterade som orkester i form av att vi spelade Messias i Ängby/Bromma. Jag var galet nervös men det gick strålande bra vi konstaterade efteråt att vi verkligen har världens bästa jobb!!!!


        

Delar av Svea barock på plats i Ängby kyrka, Bromma


Jag pultade med Maggan, som vickade för Pelle      


Supersnygga solister, som sjöng som Gudar!!!


Mina fina kollegor och vänner Christina och Andrea, glada efter genomförd konsert.


- Jag har börjat äta igen, efter 84 dagars fasta. Det var en upplevelse. Det första jag åt var lite nötter, Andrea tittade på och frågade med stora ögon hur det kändes? Det kändes annorlunda, men det var väldigt gott. 16 kg lättare och med en mage som äntligen är i skick har jag nu smått börjat äta igen, enbart grönsaker och proteiner, pyttesmå portioner och jag är proppmätt jämt. -10 kg till är målet och min underbare Micke som håller koll på mig och kroppen/kosten trodde att jag lätt skulle fixa det till 1 juni. 

Enbart soppa i 84 dygn gav -16 kg i resultat.

     

- Snart är det sommar och jag ser fram mot den oerhört mycket. Dels för att jag behöver ledigheten och ljuset, och dels för att jag då har klarat av mitt första år i Gbg med ny tillvaro, nytt jobb och ett liv utan ackis. Jag har kommit fram till mycket och kommer att ändra en del i mitt liv framöver, så att mitt Emmy-liv helt enkelt blir ännu roligare!!!              

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emmy Algefors - 7 juni 2011 12:33

Jag bloggar inte på den här sidan längre, utan på min hemsida, www.emmyalgefors.se Jag tror inte att jag har loggat in här på över ett år, så döm om min förvåning när jag idag såg att jag har lite besök här....vad trevligt :)   Men följ mig gär...

Av Emmy Algefors - 11 april 2010 19:34

När jag flyttade till Göteborg i somras gjorde jag en egen lista på saker jag ville göra, som ett steg i min utveckling att ta reda på vad jag vill göra med mitt liv, och vad jag tycker är roligt och inte. Några av punkterna var: - åka på spontana ...

Av Emmy Algefors - 10 april 2010 23:45


Idag var det dags för konsert, i Hagakyrkan i centrala Göteborg tillsammans med Guldhedskyrkans kammarkör. På programmet stod svensk körlyrik såsom S-E Bäck och S-E Johansson, men även Södermans "Andliga sånger" samt Vårnatt av Stenhammar.  De två ...

Av Emmy Algefors - 4 april 2010 22:48


Sommaren 2007 började jag hänga i Gbg tack vare min dåvarande kärlek. En helt underbar familj seglade då in i mitt liv, familjen Eriksson. Mitt ex umgicks med dem en del, och då familjen hade sitt fäste i Pauli kyrka i Göteborg, där jag och mitt ex s...

Av Emmy Algefors - 16 mars 2010 00:39

De senaste tre veckorna har varit rätt omtumlande och händelserika. Ett urval av vad som har hänt: - jag blev påkörd i bilen på en parkering - jag har spelat väldigt mycket orgel, både lunchkonserter och mitt examensprogram i Fässberg - jag h...

Presentation


Välkommen till min blogg!
Här kan man följa mitt liv på västkusten bland kyrkor, konserthus, löpspår, vänner och andra trevliga upptåg. Och såklart en helt vanlig, grå men ändå ganska trevlig vardag. Enjoy!

Gästbok

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards