Direktlänk till inlägg 11 april 2010

Avspark!

Av Emmy Algefors - 11 april 2010 19:34

När jag flyttade till Göteborg i somras gjorde jag en egen lista på saker jag ville göra, som ett steg i min utveckling att ta reda på vad jag vill göra med mitt liv, och vad jag tycker är roligt och inte. Några av punkterna var:

- åka på spontana utflykter med Sebbe

- besöka vissa platser i Göteborg, t ex Delsjön, Öckerö, Saltholmen mm

- gå på konserter

- gå på operan

- gå på bio

- äta middagar med vänner

- resa (alltså på semester)

- besöka mina vänner i utlandet

- gå på allsvensk fotboll/elitseriehockey

- gå till Pauli mina lediga söndagar

- spela kammarmusik

- göra en egen hemsida

- baka bröd


Såhär åtta månader senare tycker jag attt jag har hunnit med förvånansvärt mycket på min "testa-grejer-i-livet"-lista, jag har gjort det mesta. Dock inte gått på någon fotbollsmatch, men idag skedde det äntligen! 

Efter högmässan i Pauli åkte jag och nr 6 och 8 (Elias och Arvid) ur Eriksson-syskonskaran till Gamla Ullevi där IFK Göteborg mötte Brommapojkarna. Vädret var på topp, strålande sol och 14 grader. Då Elias och Arvid är Öis:are och jag Djurgårdare visste vi inte riktigt vilket lag vi skulle heja på. Jag hejade på båda, eftersom jag som vanligt inte kunde bestämma mig. 

Bröderna Eriksson är fenomenala på att kläcka ur sig skojiga kommentarer, ofta helt oväntat. Några som utlöste fnissattacker hos mig var:

- Antagligen kommer alla direkt från högmässan, som vi.....(Elias om alla människor som strömmade till Ullevi från gatorna runtomkring före matchen, kl. 14.40)

- Det är otroligt skickligt att missa därifrån...(Arvid om en spelare som var snudd på fri precis före mål)

- Det är sådant här som verkligen berör folk på djupet.....(Elias om att publiken blev i uppror när domaren inte dömde en fotbollsspelare som fällde en annan)

- Det där skulle t o m mamma ha gjort mål på.....(Arvid om ytterligare en målchans som inte tillvaratogs)

  

Elias och Arvid under matchen på Gamla Ullevi. Glada som alltid, fast det inte var ÖIS som var på planen.


I halvlek passade vi på att sola och solen var så varm! Efter denna vinter har jag nästan glömt bort hur solen känns när den värmer. Underbart!

Underbart trevlig var även matchen, framförallt tack vare det fina sällskapet! Nästa match jag ska försöka se är Elias egna pojklag, Lundens pojkar födda -01. Han fostrar framtidens fotbollsstjärnor, jag fostrar framtidens pianister/organister. Hurra vad vi är bra!!!


  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emmy Algefors - 7 juni 2011 12:33

Jag bloggar inte på den här sidan längre, utan på min hemsida, www.emmyalgefors.se Jag tror inte att jag har loggat in här på över ett år, så döm om min förvåning när jag idag såg att jag har lite besök här....vad trevligt :)   Men följ mig gär...

Av Emmy Algefors - 10 april 2010 23:45


Idag var det dags för konsert, i Hagakyrkan i centrala Göteborg tillsammans med Guldhedskyrkans kammarkör. På programmet stod svensk körlyrik såsom S-E Bäck och S-E Johansson, men även Södermans "Andliga sånger" samt Vårnatt av Stenhammar.  De två ...

Av Emmy Algefors - 4 april 2010 22:48


Sommaren 2007 började jag hänga i Gbg tack vare min dåvarande kärlek. En helt underbar familj seglade då in i mitt liv, familjen Eriksson. Mitt ex umgicks med dem en del, och då familjen hade sitt fäste i Pauli kyrka i Göteborg, där jag och mitt ex s...

Av Emmy Algefors - 3 april 2010 11:18

Hela mars månad blev väldigt annorlunda, dels var det väldigt mycket arbete, både på jobbet och frilans. Därtill har jag varit stamkund hos polisen och försäkringsbolaget i och med att jag: - blev påkörd med bilen - krockade med bilen - min cyk...

Av Emmy Algefors - 16 mars 2010 00:39

De senaste tre veckorna har varit rätt omtumlande och händelserika. Ett urval av vad som har hänt: - jag blev påkörd i bilen på en parkering - jag har spelat väldigt mycket orgel, både lunchkonserter och mitt examensprogram i Fässberg - jag h...

Presentation


Välkommen till min blogg!
Här kan man följa mitt liv på västkusten bland kyrkor, konserthus, löpspår, vänner och andra trevliga upptåg. Och såklart en helt vanlig, grå men ändå ganska trevlig vardag. Enjoy!

Gästbok

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards