Alla inlägg under februari 2010

Av Emmy Algefors - 13 februari 2010 11:21

Jag börjar inse vidden av det här med entreprenörskap, och att det kanske är det jag ska ägna mig åt, gärna i kombination med kyrkomusiken.


Jag har alltid varit en fixare, jag älskar att ordna fester, konserter, att planera, tänka, boka och även ordna efterarbetet såsom att betala fakturor, redovisa kvitton och utvärdera.


I samband med startandet av Svea barock har det blivit väldigt mycket av den biten, inte minst i samband med förra veckans turné. Detta har lett till att jag har funderat mycket kring vad som gör vissa företagare mer framgångsrika än andra, osv. Jag får mycket inspiration från andra bloggare och entreprenörer. En av dem är Ebba Lindsö, f d VD för Svenskt näringsliv och TT. Gissa vem som i vår ska äta få träffa henne över en lunch?   


Igår fikade jag med Johanna som är naprapat och egen företagare. Vi bollade lite företagsidéer och som den idéspruta jag är fick jag en lysande idé som hon genast nappade på! Det hela kommer att genomföras i augusti och jag tror att Svea kommer att uppskatta evenemanget. Om det är något jag verkligen vill göra som ledare/chef är det att visa min uppskattning till mina medarbetare, och nu är den första händelsen redan bokad!


Jag har fått arbeta mycket med känslan av att känna mig som en musiker, och arbetar fortfarande mycket med den. Då och då kommer mina svackor då jag känner mig helt värdelös, och en liten sådan hade jag efter en av konserterna förra veckan. Jag berättade om känslan under bussresan efter konserten, men då sa Pelle något som gjorde mig väldigt glad:

"Ska man lyckas som frilansare måste man vara en bra musiker, absolut, men man måste även vara en bra entreprenör, och det är du Emmy, till skillnad från t ex mig...." (han är å andra sidan den bäste cellisten man kan hitta, så vi kompletterar varandra väldigt bra).

Jag tror han har helt rätt, ska man lyckas måste man kunna spela men även kunna marknadsföra sig, knyta kontakter och hålla överenskommelser mm. 


Jag tror att vi kan lyckas riktigt bra med Svea då vi sju medlemmar kompletterar varandra riktigt bra. Några är bättre på att spela, några är bra på att tänka idéer, några är bra på att festa, några är bra på att fixa noter och några är bra på att fixa konserter. Världens bästa barockband!!!

Av Emmy Algefors - 12 februari 2010 20:51

Förra veckans turné med Svea var kolossalt lyckad, dock skriver jag inget om det just nu, det kommer i ett inlägg framöver   


Jag reste till min hemstad Arboga idag, där jag inte har varit sedan i mars förra året (ett kort matstopp på nyårsafton räknas inte). Det är återträff med ungdomskören i helgen, vi ska imorgon repa, festa och på söndag sjunga konsert, vår gamla slagdänga "African Madonna", ett oratorium vi framförde en sisådär 27 gånger åren 1996-1999. Jag inser att jag skulle behöva några dagar utan toner men det ska ändå bli grymt kul att återse många gamla korister, samt att konsertera genom att enbart sjunga, inte hålla i en massa praktiska saker. 


Förra veckan var det som sagt turnérande i fem dygn med en hel del resor, i tisdags var jag i Stockholm på kurs och stannade till onsdagen, igår gjorde jag en trevlig utflykt till Långedrag i södra Göteborg vilket resulterade i en 14-timmarsdag, idag hann jag bara kliva upp, packa väskan och sedan ta en taxi till centralstationen.

Jag hann bara åka hem till mitt barndomshem och lämna väskan innan jag tog pappas nya Saab 9-5 (äntligen en riktig bil!) till Köping för en fika med min barndomsvän Johanna. 


Jag var lite sugen på att åka till Stockholm idag för att fira Johannes födelsedag tillsammans med de andra Svea-människorna, eftersom att jag har abstinens. Men jag insåg att jag ibland bara måste ligga i soffan, så det gör jag nu, framför en tv dessutom, eftersom en sådan finns här i villan. 


På tågresan idag ägnade jag en stund åt att fundera över hur många timmar jag ägnar åt resande, och det blir en hel del. Men jag fullkomligt älskar det! Det är en otrolig förmån att få se olika platser och möta nya människor. Det enda kruxet är att min resväska, inköpt förra vintern, har gått sönder. Eftersom jag har köpstopp och det är en bit kvar till min födelsedag vet jag inte riktigt hur det i-landsproblemet ska åtgärdas. Men jag kommer nog på något   

Av Emmy Algefors - 1 februari 2010 12:21

Om ni undrar varför jag har slutat blogga så är det för att jag inte har hunnit   

Mitt liv rullar på i ett hektiskt tempo och jag trivs med det, men jag hinner inte med allt......i höstas var mitt liv väldigt lugnt, detta var medvetet pga min examenskonsert, nytt jobb, ny bostad och nytt liv helt enkelt. Men jag måste erkänna att jag saknade tempot, även om det var skönt och oerhört nyttigt att varva ner några månader.

Jag har brådis så det blir en kort summering om vad som har hänt och vad som händer framöver:

Jag har startat lunchmusikkonserter i Fässberg

Jag har haft en barnkörsdag i Fässberg med 59 vilda barn

Jag har startat en vuxenkör i Toltorp

Jag leder sedan några veckor Guldhedskyrkans kammarkör

Jag har fått några nya elever

Jag har frilansat lite med "Emmys klavertramp"

Jag tränar ganska mycket på mitt nya gym

Jag har haft besök av Caroline och My, vi såg Depeche Mode i Scandinavium!!!

Jag arbetar galet mycket med "Svea", det ordnas hemsida, inspelningar, vi får en del gigg så det blir mycket reptider-samtal samt ringa in extra musiker, jag letar efter en stylist mm

Jag försöker rensa och städa så mkt jag kan här hemma, och det ger resultat

Jag har varit i Sälen i fyra dygn med SKUFF (Sv. kyrkans unga i Fässbergs församling)

Jag har en del solokonserter inbokade framöver så jag försöker öva så mycket det bara går

Jag har blivit vald till kassör i styrelsen för Gbgs stifts kyrkomusiker

I veckan som kommer är det turné här på västkusten med Svea och det är 1000 saker som ska fixas innan dess

Nästa vecka åker jag till Sthlm på kurs för kassörsuppdraget (lära sig om moms, arbetsgivaravgifter och skatter)

Nästa helg sticker jag till Arboga för konsert

Helgen därpå har jag egen orgelkonsert i Fässberg

Därefter börjar jag två kurser på Musikhögskolan i Göteborg, dels i solistisk sång och dels i kördirigering

Sedan är det första helgen i mars, då har vi intensivhelg med GKK

Andra helgen i mars är min enda lediga helg, då ska jag antingen åka till Oslo, till något spa eller bara vara hemma och slöa

Därefter rullar det på med Messias med Svea, konserter med GKK och mina egna. Galet kul men som sagt, mycket jobb blir det. Inför någon händelse är det alltid så mycket som ska ordnas, det ska bokas biljetter, kollas reptider, fixas med noter och redovisa kvitton. Men jag trivs med alla dessa uppgifter!

Nu ska jag rusa till Hagakyrkan för att kolla tempereringen på kistorgeln som jag ska låna inför veckans turné. Håll tummarna för att Pergolesi klarar medelton, annars blir det till att stämma om till Valotti.....

Presentation


Välkommen till min blogg!
Här kan man följa mitt liv på västkusten bland kyrkor, konserthus, löpspår, vänner och andra trevliga upptåg. Och såklart en helt vanlig, grå men ändå ganska trevlig vardag. Enjoy!

Gästbok

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards